Rady a tipy

  • Mäso naložte do marinády minimálne na 2 – 3 hodiny.
  • Pred grilovaním potrite rošt jedlým olejom – jedlo sa nepripečie.
  • Keď nie je dostatok dreveného uhlia, môžete si vypomôcť suchými šiškami. Najlepšie sú borovicové.
  • Ak používate drevo, tak z listnatých stromov. Počkajte, až zostanú len tlejúce uhlíky.
  • Nikdy negrilujte zamrznuté mäso – neupečie sa rovnomerne a riskujete, že bude zvnútra krvavé a zvonka spálené.
  • Silnejšie plátky mäsa môžete predpiecť v rúre alebo mikrovlnnej rúre.
  • Ak nechcete mäso klásť rovno na rošt, môžete použiť grilovacie misky. Vďaka dierkam v nich neprídete o dymovú príchuť a zároveň zamedzíte kontaktu.
  • s „napaleným“ alebo „špinavým“ roštom.
  • Pečte dlhšie pri nižšej teplote, zabránite tak prepaľovaniu tukov v mäse.
  • Mäso pri pečení neprepichujte, začala by z neho vytekať šťava. Radšej používajte kliešte na mäso.
  • Jedlo môžete ochutiť tým, že ku koncu grilovania prihodíte na uhlíky trochu borievky, cesnaku alebo iného korenia. Borievku si hodinu vopred namočte.
  • Keď sa mäso opeká nerovnomerne, môžete tmavú časť zabaliť do alobalu, a dopiecť tak celý kus bez pripálenia.
  • Negrilujte len mäso. Skúste k nemu pridať napríklad kúsky zeleniny – ich chuť vás príjemne prekvapí.
 

späť

 

Penam HYZA