Pstruh s vôňou šalvie

Pstruh s vôňou šalvie

Pstruh s vôňou šalvie

Pstruh s vôňou šalvie

Čas prípravy: 20 min

späť

Pstruh s vôňou šalvie

Suroviny pre 2 osoby:

  • 2 stredne veľké pstruhy
  • ¼ citróna
  • hrubá soľ
  • 0,5 dl olivového oleja
  • šalvia čerstvá
  • farebné korenie

Príprava:

V mažiari utrieme hrubú soľ, šalviu a citrónovú šťavu. Šalviu dôkladne roztlačíme, prilievame olivový olej. Vzniknutú marinádu precedíme cez sitko, aby sme odstránili kúsky šalvie. Pstuha potrieme marinádou na povrchu aj vo vnútri a grilujeme. Na záver ľahko posypeme čerstvo namletým farebným korením. Podávame na lôžku z grilovanej zeleniny v alobale (cuketa, baklažán, červená cibuľa) a svetlou bagetkou Penam.

TIP:

Pstruha môžeme pred grilovaním filetovať.

Dobre sa griluje na špeciálnej grilovacej mriežke (dostať bežne).

Dobrú chuť!

počet príspevkov: 0
posledný príspevok:
Hodnotenie:

Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet

Penam HYZA

Nákupný zoznam

Pstruh s vôňou šalvie

1. 2 stredne veľké pstruhy

2. citrón

3. hrubá soľ

4. olivový olej

5. čerstvá šalvia

6. farebné korenie

7. cuketa

8. baklažán

9. červená cibuľa

vytlačiť poslať cez sms