Hovädzia roštenka na čínsky spôsob

Hovädzia roštenka na čínsky spôsob

Suroviny

Hovädzia roštenka na čínsky spôsob

Hovädzia roštenka na čínsky spôsob

Čas prípravy: 20 min

späť

Hovädzia roštenka na čínsky spôsob

Suroviny pre 2 osoby

  • 300 g hovädzej roštenky
  • 4 lyžice oleja
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • štipka cukru
  • ďumbier
  • ¼ citróna

Príprava

Olej, sójovú omáčku, cukor a citrónovú šťavu dáme do misky, pridáme čerstvý nastrúhaný ďumbier (asi 1 lyžicu). Hovädziu roštenku nakrájame na tenké plátky a vložíme do marinády. Necháme v chladničke odležať, najlepšie do druhého dňa. Mäso osolíme a grilujeme na dobre rozpálenom grile alebo lávovom kameni veľmi krátko z oboch strán. Počas pečenia potierame marinádou. Podáváme s tmavým toastovým chlebom Penam.

TIP:

  • ďumbier môže byť aj sušený
  • niektoré sójové omáčky sú sladšie, iné slanšie. Tomu prispôsobíme množstvo soli alebo cukru

Dobrú chuť!

počet príspevkov: 0
posledný príspevok:
Hodnotenie:

Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet

Penam HYZA

Nákupný zoznam

Hovädzia roštenka na čínsky spôsob

1. 300 g hovädzej roštenky

2. olej

3. sójová omáčka

4. cukor

5. ďumbier

6. citrón

vytlačiť poslať cez sms