Morčacie steaky na petržlenovej vňati a ligurčeku

Morčacie steaky na petržlenovej vňati a ligurčeku

Suroviny

Morčacie steaky na petržlenovej vňati a ligurčeku

Morčacie steaky na petržlenovej vňati a ligurčeku

Čas prípravy: 35 min

späť

Morčacie steaky na petržlenovej vňati a ligurčeku

Suroviny pre 2 osoby

  • 300 g morčacích prsičiek
  • zväzok ligurčeka
  • zväzok petržlenovej vňate
  • 0,5 dl olivového oleja
  • hrubá soľ
  • 1 citrón
  • farebné korenie
  • 2 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa

Príprava

Do mažiara dáme hrubú soľ, natrhaný ligurček a vňať, pár kvapiek citróna. Trieme a postupne prilievame olivový olej, až sa nám vytvorí bylinkové pesto, morčacie prsia nakrájame na stredne hrubé plátky. Na dobre rozžeravený gril položíme mäso a počas grilovania potierame bylinkovým pestom. Zemiaky a olúpanú cibuľu nakrájame na štvrtiny, zabalíme do alobalu a dáme na gril. Mäso a zemiaky servírujeme spoločne. Všetko na záver posypeme čerstvo namletým farebným korením.

TIP:

  • zemiaky robíme ako prvé, trvajú dlhšie
  • mäso na grile nevysušujeme, musí byť šťavnaté
  • pomer byliniek zvolíme podľa chuti, pozor – ligurček má výraznú, špecifickú chuť

Dobrú chuť!

počet príspevkov: 0
posledný príspevok:
Hodnotenie:

Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet

HYZA Penam

Nákupný zoznam

Morčacie steaky na petržlenovej vňati a ligurčeku

1. 300 g morčacích prsičiek

2. zväzok ligurčeka

3. zväzok petržlenovej vňate

4. olivový olej

5. hrubá soľ

6. citrón

7. farebné korenie

8. 2 veľké zemiaky

9. cibuľa

vytlačiť poslať cez sms