V mažiari trieme hrubú soľ, bazalku a citrónovú šťavu, po chvíľke prilejeme olivový olej, tak si pripravíme pesto. Lososa potrieme zo všetkých strán pestom a necháme v chladničke odležať asi 3 hodiny.
Grilujeme zo všetkých strán, potierame zvyšnou marinádou. Na záver zľahka posypeme čerstvo namletým farebným korením. Podávame s mixom listového šalátu, cherry rajčín a grilovaným svetlým toastovým chlebom od Penamu.
Ak je losos s kožou, grilujeme najskôr kožou dole.
Dobrú chuť!
Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet
[1] kristinn 05.12.2015 21:46
Výborný recept! :) Lososa miluju a takhle jsem ho zatím neochutnala.
jen jsem kvůli nedostatku času použila už hotové pesto http://www.asijske-potraviny.eu/konzervovana-zeleninasusene-houby/347-pesto-classic.html
Asi to chutnalo trošku jinak, ale určitě budu vařit znovu a snad už budu mít více času.
1. 2 porcie lososa
2. čerstvá bazalka
3. olivový olej
4. citrón
5. hrubá soľ
6. farebné korenie