Mleté mäso na špajdli

Mleté mäso na špajdli

Suroviny

Mleté mäso na špajdli

Mleté mäso na špajdli

Čas prípravy: 55 min

späť

Mleté mäso na špajdli

Suroviny pre 2 osoby

  • 300 g mletého mäsa, napr. hovädzí mletý mäsový polotovar
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvá majoránka
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Mäso zmiešame s vajcom, soľou, korením, majoránkou, prelisovaným cesnakom a najemno nakrájanou cibuľkou. Všetko dôkladne premiešame. Mäso tvarujeme na špajdľu, musíme ho poriadne pritlačiť a grilujeme. Pri grilovaní pravidelne otáčame. Podávame s pečivom a zeleninovým šalátom. Mäsové „nanuky“ môžeme namáčať do rôznych druhov dipov (horčica, kečup, kyslá smotana, barbecue a pod.).

TIP:

  • pri miešaní mäsa používame ruky, dôkladne prepracujeme
  • pri tvarovaní na špajdli si namáčame ruky
  • môžeme použiť aj sušenú majoránku
  • dobré pre deti (hryzú to ako nanuk, nepotrebujú príbor)

Dobrú chuť!

počet príspevkov: 0
posledný príspevok:
Hodnotenie:

Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet

HYZA Penam

Nákupný zoznam

Mleté mäso na špajdli

1. 300 g mletého mäsa, napr. hovädzí mletý mäsový polotovar

2. vajce

3. cibuľa

4. cesnak

5. čerstvá majoránka

vytlačiť poslať cez sms