Bravčové stehno nakrájame na stredne veľké kúsky. Slaninu nakrájame na tenšie kúsky. Na ihlu pravidelne napichujeme mäso a slaninu. Jednotlivé vrstvy dobre k sebe pritiahneme, trošku osolíme. Počas grilovania môžeme potierať olivovým olejom. Na záver posypeme čerstvo namletým čiernym korením. Podávame s pečivom sypaným nejakým typom semienok (slnečnica, sezam, tekvica, ľanové semienko a pod.) napríklad posúšik s ľanovým a sezamovým posypom od Penamu a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Zadávať príspevky do diskusie a hodnotiť recept môžu len registrovaní užívatelia. Založiť nový účet
Diskusia neobsahuje žiadne príspevky.
1. 300g bravčového stehna
2. kus údenej presolenej slaniny
3. 100 g slaniny na plátky
4. soľ, čierne korenie
5. Posúšik s ľanovým a sezamovým posypom od Penamu